VIDEO Polițiștii au verificat peste 300 de mijloace de transport, în ultimele 24 de ore! Au dat 268 de amenzi

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

            Sub autoritatea Instituției Prefectului, la data de 31 octombrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Țara Bârsei Brașov și  reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov, au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

 

            Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe agroalimentare, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

 

            De asemenea, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

            Polițiștii brașoveni au verificat 156 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

            Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2600 de persoane, au verificat aproximativ 180 de mijloace de transport persoane și 160 de autovehicule.

 

            Pentru abaterile constatate au fost aplicate 268 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 258 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor și 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică.

 

            Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 21.500 lei.  

 

            Totodată, polițiștii au verificat peste 2400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

 

            Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 28 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 109 locații, au legitimat aproximativ 60 de persoane, aplicând 11 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 1200  lei. Au fost verificate aproximativ 80 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

 

            Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat aproximativ 50 de persoane și au verificat 38 de locații, aplicând 6  sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 3500 lei.

 

          Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

         

          Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri.

 

          Vă reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, însă nu va fi tolerată nicio abatere a legii.

 

          Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

 

Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Sursa: Realitatea de Brasov

Articolul precedentAtenție! Duminică, 01.11.2020, rovigneta și peajul nu pot fi achiziționate prin SMS sau online
Articolul următorRealitatea Plus a reușit să intre în sufrageria lui Gabriel Oprea – Interviu-maraton

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau