Aproape un milion de români au depus cerere de rezidență în Marea Britanie. În prezent, în Londra se află peste 350.000 de români, relatează Realitatea PLUS. 

Datele vin în contextul în care românii au fost nevoiți să se înscrie pentru reședintă permanentă în Marea Britanie după Brexit.

România este a treia țară, după India și Polonia, care are cel mai mare număr de cetățeni care trăiesc pe teritorul britanic. Dacă autoritățile din Marea Britanie le vor accepta cererea de rezidență, cetățenii europeni și familiile lor, vor putea să beneficieze de sistemul public de sănătate, dar și să aibă acces la fondurile publice.

Reamintim că termenul de depunere a cererilor de înregistrare pentru rezidență în Marea Britanie pentru cetățenii europeni care doresc să își continue munca sau studiile în Regatul Unit, după ieșirea acestuia din Uniunea Europeană, a expirat pe 30 iunie.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentEconomia Greciei nu va mai fi închisă din cauza pandemiei
Articolul următorVeste excelentă pentru tineri! Guvernul a adoptat ordonanța care va avea ca efect reducerea prețului la locuințele de tip ANL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau