Telecomunicațiile au contribuit cu 1,8% la valoarea PIB din 2017

Piața de telecomunicații a atins valoarea de 15,6 miliarde lei anul trecut, în creștere cu 6% față de anul anterior, a comunicat Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Veniturile totale care au ajuns la 15,6 miliarde lei, reprezintă 1,8% din PIB-ul României demonstrează că piața de telecomunicații este una dintre cele mai dinamice din regiune.

„Ca reglementator al acestui sector, aflat în continuă expansiune, suntem conştienţi că trebuie să ne concentrăm mai mult ca oricând asupra misiunii noastre principale – aceea ca românii să aibă acces la cele mai noi şi fiabile tehnologii şi servicii, la cel mai bun preţ”, susţine Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Conform datelor raportate de către actorii de pe piaţa de telecomunicații din România, exprimate în euro, veniturile totale au însumat aproximativ 3,4 miliarde euro, în creştere anuală de 4%.

În funcţie de veniturile obţinute în 2017, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 27%, principalul competitor 25%, următorul competitor 21%, ceilalţi furnizori însumând 27%.

Raportul de date statistice privind piaţa de comunicaţii electronice din România este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de către furnizorii care au obligaţia de a transmite Autorităţii valorile indicatorilor corespunzători categoriilor de servicii conform dispoziţiilor legale.

Articolul precedentReluarea creditării crește profiturile băncilor. Dar inflația poate încurca socotelile
Articolul următorValoarea Uber, mai mare decât cea a întregii piețe de capital românești

Comments are closed.