Liberalii s-au reunit chiar la această oră în ședința Biroului Executiv al partidului. Aceștia trebuie să pună la punct o strategie pentru moțiunea simplă pe sănătate depusă de social-democrați în Parlament, dar și proiectul de buget de stat pe anul 2021, care ar urma să treacă prin Parlament în cursul acestei săptămâni.

Din primele informații, se pare că liberalii vor discuta pe tema controverselor apărute pe tema bugetului de stat pe anul în curs.

Premierul Florin Cîțu a răspuns, astăzi, criticilor legate de bugetul alocat Sănătății, acuzând că există oameni care vorbesc în spațiul public „fără să înțeleagă cum se face un buget, fără să știe cum se alocă un buget și aruncă aceste informații”. Pe de altă parte, Cîțu a precizat că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării, astfel încât sporurile bugetarilor să fie bazate strict pe performanţă. Premierul spune că, în prezent, aceste sporuri reprezintă aproape 25% din anvelopa salarială. 

„Problema este că aş vrea ca aceste sporuri şi salarizarea să fie legate de performanţă. Am spus de fiecare dată, în ultimii doi ani de zile cheltuielile cu salariile s-au dublat, au crescut de la 56 de miliarde la 109 miliarde. Eu nu cred că performanţa în sectorul public s-a dublat. Aş vrea de acum încolo să avem o legătură directă, clară, transparentă pentru cetăţeni, pentru românii care plătesc taxe, care muncesc de dimineaţă până seara să plătească taxe, să fie o legătură directă între performanţa acelui sector public şi veniturile din sectorul public şi acest lucru îl vom face anul acesta”, a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

În plus, este de așteptat că liberalii să poarte discuții, în ședința de astăzi, și despre strategia PNL și a coaliției de guvernare în privința moțiunii simple pe sănătate îmăpotriva ministrului Vlad Voiculescu, care se va dezbate în plenul Camerei Deputaților în curusul acestei zile. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentKlaus Iohannis, întâlnire cu liderii Coaliției la ora 18. Principalela temă de discuție va fi Bugetul pe 2021
Articolul următorEXCLUSIV, LEGILE PUTERII Raluca Turcan: 1,7 milioane de români, plătiți cu salariul minim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau