Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că, de la 1 ianuarie anul viitor va fi, cu siguranță, o majorare a pensiilor. Acesta a explicat că cea mai dificilă problemă este realizarea unui compromis între reglementările legale privind o astfel de operațiune și realitatea economică nefavorabilă, care a dus la o rată a inflației scăpată de sub control.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică.

Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023″, a declarat Marius Budăi.

„Noi acum, din păcate, suntem într-o situație și, atenție, nu spun o situație grea că să scuz ceva. Nu! Suntem într-o situație în care suntem puşi în postura să facem ceva ce noi am fi vrut să facem altfel. Adică, în loc să creștem puterea de cumpărare, acum trebuie să luăm extrem de multe măsuri, să aplicăm extrem de multe măsuri să apărăm puterea de cumpărare. 

E foarte greu să lucrezi ca PSD-ist când tot timpul ai fost cu gândul la oameni, să le crești puterea de cumpărare și acuma să faci eforturi să le aperi puterea de cumpărare”, a mai declarat ministrul Muncii.

Articolul precedentNouă formulă de compensare a facturilor la energie – Ministrul Muncii: „Specialiștii vor stabili”
Articolul următorStrăinii care fac ONG-uri ca să taie curentul în România. Cum cămătărește statul român companiile din energie