Piața energiei electrice s-a liberalizat de la 1 ianuarie. Asta înseamnă că românii nu mai plătesc prețuri stabilite de Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei (ANRE), ci trebuie să compare și să își aleagă de pe piața liberă oferta cea mai avantajoasă de la furnizor sau să schimbe furnizorul de la care primesc energie. În caz contrar, aceștia vor plăti facturi mai mari pentru că prețul va fi stabilit de un serviciu universal.

În acest context au fost cozi uriașe pentru contractele la energie electrică. Zeci de oameni s-au îmbulzit să încheie cele mai avantajoase contracte, relatează Realitatea PLUS.

Furioși să mai aștepte ore în șir, oamenii a dat buzna în sediul companiei care reglementează contractele la energie electrică și i-au acuzat pe reprezentanții acesteia că îi bagă în față pe cunoscuți.

Polițiștii au intervenit și au blocat activitatea timp de o oră. De la 1 ianuarie, românii sunt nevoiți, la recomandarea ANRE, să își încheie contracte în regim concurențial.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPensiile din luna ianuarie vor ajunge la timp la pensionari
Articolul următorMinistrul Economiei, Claudiu Năsui, despre buget: ”Sumele vor fi bugetate coresupunzător pentru toate schemele de ajutor’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau