PSD nu acceptă o majorare a PENSIEI sub 11%. Budăi: Vom arăta că sunt soluții

Pensiile ar putea crește cu 11%, de la 1 ianuarie. PNL și PSD au discutat din nou, în această dimineață, despre majorarea pensiilor, alocațiilor și salariilor românilor. 

„Am făcut un calcul cu inflația și cu ce s-a întâmplat în ultimul an cu creșterea de prețuri, avem soluția, avem sursa”, a declarat deputatul PSD Marius Budăi. 

Întrebat dacă social-democrații vor renunța la majorare, Budăi a replicat: „PSD nu renunță pentru că avem și soluții, și justificări de ce solicităm acest 11%. Noi vom arăta că sunt soluții.”

În ceea ce privește poziția Ministerului Muncii, acesta a explicat: „Vor urma discuțiile cu finanțiștii, apoi decizia politică.”

„În spațiul public s-a avansat un procent între 6 și 12%. Noi am justificat de ce am venit cu 11%. Considerăm că acest procent nu este pentru a-i îmbogăți pe părinții, pe bunicii noștri, ci pentru a le apăra cât de cât puterea de cumpărare pentru ce s-a întâmplat în această perioadă cu prețurile”, a încheiat Budăi.  

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPensionarii, din nou AMÂNAȚI! Ce se întâmplă cu majorarea de la 1 decembrie
Articolul următorDan Vîlceanu, despre majorarea pensiilor: Suntem într-un moment complicat. Economia şi bugetul trebuie să-şi poată permite să plătească aceste sume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau