Primăria Municipiului Galați a dat publicității calculul noilor impozite pentru autovehicule, așa cum au fost majorate prin hotărârea Consiliului Local din 17 decembrie 2020. Valorile noilor impozite pentru autovehicule, dar și impactul pe care îl au acestea asupra deținătorilor de autovehicule din Galați pot fi consultate în fotografii. Această informare vine după ce astăzi la prânz circa 100 de gălățeni au protestat în fața primăriei împotriva creșterii cu 55% a impozitului pe mașini.

Pentru anul 2021, în cazul mijloacelor de transport hibride, reducerea prevăzută la art. 470 alin. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare se stabileşte la 95 %; de exemplu, pentru un mijloc de transport cu capacitate cilindrică de 1997 cm3, impozitul de plată este de 15 lei, în urma aplicării reducerii de 95% (impozitul neredus fiind de 296 lei). Conform art.469, alin. (1), lit.n din Lege anr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, ”nu se datorează impozit pe mijloacele de transport pentru autovehicule acționate electric”.
Imagine
Bonificația se acordă contribuabililor persoane fizice și persoane juridice, dacă achită impozitele locale, aferente anului 2021, până la data de 31.03.2021, după cum urmează:
Pentru contribuabili persoane fizice:
În cazul impozitului de clădiri – 10%;
În cazul impozitului pe teren – 10%;
În cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10%.
Pentru contribuabili persoane juridice:
În cazul impozitului de clădiri – 3%;
În cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10%.
Pentru a evita aglomerația la ghișee, contribuabilii – persoane fizice, pot folosi platforma online ghișeul.ro. Cetățenii pot intra în posesia ID-ul și parolei alocate, prin intermediul poștei electronice, trimițând la adresa de e-mail o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate și atașate, [email protected].
Persoanele interesate de această modalitate de plată pot solicita Direcției Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale, datele de acces pentru plata on-line a taxelor și impozitelor.

Plata online, prin www.ghiseul.ro, are următoarele avantaje:

– Confort, rapiditate și independență geografică și temporală (posibilitatea achitării impozitelor şi taxelor locale oricând și oriunde);

– Site securizat la înalte standarde privind tranzacționarea pe bază de carduri bancare;

– Evitarea aglomerației la ghișeele instituției;

– Ecomomisirea de timp, ca urmare a eliminării timpului de deplasare la ghișeele instituției;

– Modalitate facilă de eliberare a utilizatorului si a parolei de acces;

– Comision zero pentru tranzacțiile efectuate, acesta fiind suportate de către Primăria municipiului Galați.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentInvestiții nerecomandate cardiacilor. Bitcoin și alte criptomonede, prăbușire severă
Articolul următorSemnal optimist: în cel mult un an, economia globală va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau