Prețul petrolului continuă să scadă

Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 3% luni, pe măsură ce noua tulpină de coronavirus cu răspândire rapidă din Regatul Unit a alimentat îngrijorările legate de o recuperare mai lentă a cererii de combustibil, pe fondul unor restricţii mai severe în Europa, anunţă Reuters, potrivit mediafax.

Petrolul Brent a scăzut cu 1,54 dolari, sau 3,0%, până la 50,72 dolari pe baril, după ce a crescut cu 1,5% şi a atins vinerea trecută cea mai mare valoare din luna martie. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,42 dolari, sau 2,9%, până la 47,68 dolari pe baril, după ce a urcat vineri, de asemenea, cu 1,5%, la cel mai înalt nivel din februarie. Scăderile de luni au venit după ce preţurile petrolului au marcat şapte săptămâni consecutive de câştiguri săptămâna trecută, în timp ce investitorii s-au concentrat pe lansarea vaccinurilor pentru COVID-19.

„Brent ar putea scădea sub 50 de dolari pe baril, iar WTI ar putea scădea sub 45 de dolari săptămâna aceasta, deoarece investitorii vor să regleze poziţiile înainte de sărbătorile de Crăciun”, a spus Chiyoki Chen, analist şef la Sunward Trading.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPatronii de restaurante şi cafenele, din Craiova, protest în faţa Prefecturii Dolj, în urma deciziei de reintrare în Scenariul Roşu
Articolul următorIndicele ROBOR la 3 luni a urcat la 2,05% pe an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau