Președintele Iohannis, despre înghețarea salariilor bugetarilor: ”Nu vorbim de austeritate, nu se taie pensiile și salariile”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021.

„Măsura înghețării salariilor mi se pare una justă. Suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm, prin vaccinare și restricții, să terminăm epidemia la noi.

Economia a suferit, s-a contractat, sunt mai puțini bani la buget, nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021, până când ieșim din criză. Nu vorbim de austeritate, nu se taie pensiile și salariile, însă nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor cât e criză. Pot să înțeleg că sunt mulți nemulțumiți, însă lucrurile trebuie văzute așa cum sunt, salariile și pensiile vor putea crește iar când vom ieși din criză”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentKlaus Iohannis: ”Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate. Virusul se răspândește în continuare”
Articolul următorVirgil Popescu: „Se dorește ca România să devină exportator de energie electrică”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau