Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB) a trimis luni un comunicat de presă prin care informează că în ultimele trei zile s-au acordat peste 2 mii de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse de către autorități pentru minimizarea efectelor pandemiei de coronavirus.

La sfârșitul  săptămânii trecute , în zilele de vineri, sâmbătă și duminică , Poliția Capitalei a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ,  Direcției de Sănătate Publică , Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost verificate peste 5.520 de obiective: piețe agroalimentare, târguri, complexuri comerciale, mari magazine, dar și magazine de cartier, terase, mijloace de transport în comun.

Pe parcursul perioadei au fost legitimate mai mult de 7.620 de persoane și în 2.770 de mijloace de transport în comun, de suprafață, dar și de subteran au fost efectuate controale.

În urma verificărilor privind modul în care sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020, au fost constatate și aplicate peste  2080 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 653.850 lei.

Polițiștii aflati in teren au revenit cu recomandări privind portul măștii de protecție și pentru păstrarea distanțării fizice.

Acțiunile de verificare continuă și la acest moment și așa cum am precizat, vor continua și în zilele următoare.

Facem apel la toți cetățenii, să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri, trebuie să fim conștienți de datoria pe care o avem toți față de cei din jurul nostru, față de familiile noastre, față de toți membri comunității.

Suntem și rămânem la datorie!, se arată în comunicatul DGPMB

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentBursa de la Bucureşti a câştigat 613,2 milioane de lei din capitalizare, în această săptămână
Articolul următorLeul s-a întărit în fața euro, dar a pierdut teren în fața dolarului american

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau