Un proiect de ordonanţă de urgenţă, care prevede că părinţii vor putea beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor învăța online, a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi, în primă lectură, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Practic, vor putea primi aceste zile libere pentru a sta acasă cu copiii. Măsura se aplică pe toată perioada stării de alertă, potrivit HotNews.

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu“, a spus Turcan.

Aceasta a precizat că părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentINS Salariile au scăzut cu 2,9% în august, pe fondul crizei economice generate de pandemie
Articolul următorINS a revizuit la 11,9% contracția PIB în al doilea trimestru. Cîțu: Sunt date bune, care confirmă revenirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau