Ordonanţa de Urgenţă privind sprijinul pentru sectorul HoReCa a fost publicată în Monitorul Oficial şi urmează ca peste 73.000 de companii să beneficieze de un ajutor maxim de 800.000 de euro, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Energiei.

Vești bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID – 19, precum și unele măsuri fiscale.
Prezenta schemă de ajutor de stat se va derula până la data de 30 iunie 2021, iar valoarea maximă a ajutorului de stat ce poate fi acordată unui beneficiar este de 800.000 de euro/întreprindere.
Numărul estimat de beneficiari este de peste 73.000. Am lucrat la această Ordonanță de Urgență, pentru că știu că cei din domeniul HORECA au nevoie de ajutor. Turismul are nevoie de fonduri pentru a putea fi dezvoltat, iar asta înseamnă, implicit, bani care vor intra în economie.
Totodată, tot prin prezenta OUG cei din domeniu sunt scutiți de plata impozitul specific în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021. Am încredere că schema de ajutor de stat pe care am demarat-o în guvernul PNL va fi dusă la bun sfârșit, cu rezultate bune, de noul meu coleg ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului Claudiu Năsui.
Pornim cu încredere și ajutor reciproc în noul an. Pentru că avem nevoie de aceste două lucruri, pentru a merge mai departe.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentFabrica SANEVIT, imaginea dezolantă a nepăsării. Interesele care au blocat privatizarea
Articolul următorLidl a introdus taxa pe pungă la raioanele de fructe și legume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau