Orașul deșertic în care s-au mutat 1.000 de milionari într-un singur an

Exod masiv de milionari în cursul anului 2018, potrivit unui studiu recent. Noii îmbogățiți își caută locații mai avantajoase din punct de vedere fiscal sau unde să își cheltuiască averea.

 

Dubaiul a fost un beneficiar major al tendințelor de evoluție a bogăției globale în 2018.

Raportul „Global Wealth Migration Report” pentru 2019, realizat recent de AfrAsia Bank și New World Wealth, spune că orașul Dubai a atras peste 1.000 de milionari din afara țării.

Dubai a depășit anul trecut metropole ca Los Angeles, Melbourne, Miami, New York, San Francisco și Sydney din perspectiva averilor absorbite.

Raportul a descris Dubaiul ca fiind cel mai puternic centru financiar din Orientul Mijlociu și unul dintre cele mai sigure orașe din regiune, precum și o destinație populară pentru persoanele cu venituri înalte (cu averi de peste 1 milion dolari) și pentru expatriații bogați.

Dubaiul este un exemplu al avantajelor pe care le aduc stimulentele de afaceri pentru încurajarea dezvoltării mediului de business.

Dubai este unul dintre cele sapte emirate care formeaza Emiratele Unite. Dubaiul are o lunga traditie comerciala care a atras vizitatori din Orientul Mijlociu si regiunile invecinate.

Oraşul Dubai este situat pe o fâşie de coastă, mărginit de deşert. Dubai se află la aproximativ la 16m deasupra nivelului mării. Emiratul Dubai se învecinează cu Abu Dhabi în sud, Sharjah în nord-est, şi Sultanatul Oman, în sud-est iar la vest are ca frontiera Golful Persic.

Articolul precedentGuvernul pregătește amnistia fiscală pentru datornici
Articolul următorTeodorovici, precizări privind rambursarea taxei auto