„Au fost 100 de persoane când am declarat război arderilor ilegale de deșeuri (n.r.: la Sintești). Am găsit un adevărat focar. Erau depozitate ilegal, ori tot acel dezastru ecologic nu face decât să pună presiune pe problemele de poluare pe care le avem în București. Sunt multe situații, nu ne interesează doar Bucureștiul, vom trata cu la fel de multă fermitate și Dolj, avem probleme la Răcari, în Dâmbovia, în jud. Călărași, Giurgiu. Ne vom întoarce și la Sintești pentru a stârpi acest fenomen infracțional”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet la „Legile Puterii” .
Ministrul a menționat că este rară situația întâlnită în România cu munți de gunoaie în proximitatea marilor orașe.
„Suntem restanți la închiderea depozitelor de deșeuri, unii au oprit activitatea dar au rămas neînchise și poluează aerul și apa din România. Trebuie ecologizate. Există un principiu european- poluatorul plătește și atunci când un agent poluează mediul trebuie să suporte costurile ecologizării respectivului eveniment. Garda de Mediu amendează când nu sunt respectată rigorile de mediu. Există societăți cu obligații de mediu care sunt în faliment, la fel în Periș, nu au fost ecologizate batalurile, am făcut plângere penală, cel mai probabil îi vor băga în pușcărie pe cei care se fac vinovați de acele episoade de poluare”, a mai spus Mircea Fechet.
În Sintești, acolo unde joi a avut loc o descindere de amploare, acuzațiile sunt legate de arderi ale deșeurilor în topitorii ilegale. De mai bine de jumătate de an județul Ilfov și Bucureștiul sunt poluate, dar până acum autoritățile nu au putut opri fenomenul. O razie similară a avut loc și în luna mai.
Sursa: Realitatea de Bucuresti