Ludovic Orban pleacă în vizită oficială în Israel și Palestina unde va avea o serie de întâniri la nivel înalt

Premierul Ludovic Orban efectuează marţi şi miercuri o vizită oficială în Israel şi Palestina.

Şeful Exectivului român va avea o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, la care cei doi vor semna Protocolul de modificare a Convenţiei dintre cele două guverne. De asemenea, Orban va avea o întâlnire la Ramallah cu omologul palestinian Mohammad Shtayyeh, iar discuţiile vor fi axate pe consolidarea colaborării bilaterale. Ludovic Orban va fi însoţit în vizita sa de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

Premierul Ludovic Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, urmată de semnarea Protocolului de modificare a Convenţiei dintre cele dou guverne pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997, anunţă Executivul într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, prim-ministrul Orban va mai avea întâlniri cu preşedintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant şi ministru al Apărării, Benjamin Gantz, ministrul Afacerilor Externe Gabriel Ashkenazi, precum şi cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

„Principalul subiect al discuţiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic şi securitar, precum şi pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate şi diversificate în beneficiul României şi Israelului. Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluţiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, mai arată documentul de presă. La Ramallah, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere cu omologul palestinian, Mohammad Shtayyeh.

„Discuţiile vor viza, în principal, stadiul relaţiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalităţi de consolidare a colaborării dintre România şi Palestina, ca o contribuţie concretă la construcţia instituţională şi dezvoltarea Palestinei. De asemenea, oficialii vor efectua o trecere în revistă a celor mai recente evenimente din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva recentelor evoluţii din regiune”, conchide sursa menţionată.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentBĂTĂLIA PENTRU AMERICA la Realitatea Plus și realitatea.net. Scenarii pentru confruntarea finală Biden-Trump
Articolul următorUn român din cinci este angajat la stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau