Jumătate din măștile de pe piață sunt neconforme și nu oferă protecție la virus

Jumătate din măștile care se găsesc pe piață sunt neconforme și nu oferă protecție la virus. Anunțul a fost dat de ministrul Economiei, în urma unui control efectuat de ANPC. Operatorii economici au luat amenzi de peste 18 milioane de lei, anunță ministrul Economiei – Virgil Popescu. 

”Sunt uimit și dezamăgit de calitatea produselor, a măștilor de protecție aflate pe piață în acest moment. Dacă v-aș spune că jumătate din măștile care se gasesc în comercializare în momentul de față nu ne protejează poate ziceti ca exagerez, dar asta este realitatea. Au fost oprite, s-au dat amenzi de 18 milioane de lei”, a declarat ministrul Economiei.

Virgil Popescu a făcut un apel ca românii să nu mai cumpere măști din material textil, deoarece acestea nu ne protejează de infecția cu SARS-COV-2.

Ministrul Economiei a venit și cu o veste bună: ELCEN va ieși din insolvență. Penalitățile companiei vor fi șterse, astfel încât aceasta va putea să facă împrumuturi ca să își poată plăti datoriile.
”ELCEN va ieși din insolvență. Am găsit soluția, se fac compensările astfel încât penalitățile să fie tăiate și ELCEN să iasă din insovență”, a afirmat ministrul.
”Este OUG generală: se sting debitele pe care le are o companie și se șterg penalitățile. Dacă își plătesc datoriile din urmă, se șterg penalitățile. Este o șansă dată tuturor companiilor de a deveni curate din punct de vedere al bugetului de stat”, a spus Virgil Popescu.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentFlorin Cîțu anunță controale la instituții importante pentru a verifica modul în care sunt cheltuiți banii publici
Articolul următorVega Ploiești, 115 ani de activitate în industria de rafinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau