Anunț drastic făcut duminică seara. Sunt suspendate toate zborurile internaționale pentru a preîntâmpina infectarea populației cu noua tulpină de coronavirus, tulpină despre care statisticile au arătat că are o rată de infectare mai mare cu 50-70% față de tulpina inițială a covid-19.

Israelul va suspenda începând de luni traficul aerian internaţional de pasageri, măsură luată pentru a preveni intrarea în ţară a unor persoane infectate cu variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 descoperite recent.

”Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj transmis public la începutul unei şedinţe de guvern, potrivit agenţiei Reuters, citată de realitatea.net Suspendarea zborurilor intră în vigoare luni, de la ora 22:00 GMT.

De altfel, de la începutul pandemiei graniţele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetăţenii străini, numai deţinătorilor de paşapoarte israeliene fiindu-le permisă intrarea în ţară, şi acestora cu măsuri de carantină.

Pe de altă parte, tot duminică guvernul premierului Netanyahu a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani, ”pentru a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei. Dar titularul acestui portofoliu, ministrul Yoav Galant, a declarat că încă este prea devreme pentru a spune dacă şcolile vor putea fi redeschise începând din februarie.

Israelul desfăşoară cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19, fiind prima ţară care a reuşit să-şi vaccineze cel puţin cu prima doză un sfert din populaţie.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 23 ianuarie 2021
Articolul următorTeatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri se redeschid, astăzi, la 30% din capacitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau