Valoarea indicelui Confidex, care determină nivelul de încredere a managerilor români în economie, a atins cea mai mare valoare măsurată în ultimii patru ani.

Valoarea indicelui Confidex, care determină nivelul de încredere a managerilor români în economie, a atins cea mai mare valoare măsurată în ultimii patru ani, de 52,5, potrivit unui studiu de profil, citat de Radio România Actualități. Ponderea celor care se declară optimişti cu privire la starea economiei româneşti a urcat până la 34%, faţă de 26%, în semestrul precedent.

Antreprenorii din domeniul serviciilor, IT-ului, construcţiilor şi comerţului sunt cei mai încrezători într-o evoluţie pozitivă a economiei româneşti. La polul opus, se regăsesc afacerile din agricultură, energie şi industrie.

Majoritatea oamenilor de afaceri români declară că resimt dificultăţi din cauza noilor măsuri fiscale, precum eliminarea unor scutiri de impozit sau taxarea cu minimum 1% din cifra de afaceri a companiilor cu rulaje mari.

Articolul precedentȘeful Casei de Pensii a făcut calculele. Câți bani primește în plus un șofer care a lucrat 37 de ani? – VIDEO
Articolul următorPNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!