Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri că România deţine suficiente stocuri de alimente, la acest moment nu există nicio problemă în acest sens.

„România se numără printre statele europene care au capacitatea, ţara noastră are capacitatea de a gestiona nu doar furnizarea de alimente pentru propriii cetăţeni, dar, de ce nu, să şi intervină în sprijinul altor state.

Atât ministrul Agriculturii, cât şi reprezentanţii altor autorităţi ale statului român au repetat, de altminteri şi pe fondul preocupărilor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, acest lucru.

România deţine suficiente stocuri. Autorităţile de la Bucureşti sunt în legătură permanentă şi cu retailerii şi cu cei care gestionează lanţurile de aprovizionare şi cu producătorii. Suntem în această situaţie, nu i-aş spune privilegiată, dar bună, totuşi, pentru cetăţenii României ca ţara noastră să aibă capacitatea de a-şi gestiona foarte bine nevoile din această perspectivă.

Desigur, în măsura în care va fi nevoie de măsuri suplimentare, Guvernul va interveni.

La acest moment nu există nicio problemă în acest sens, ca atare, se vede acest lucru atât în lanţul de aprovizionare, cât şi în evaluarea stocurilor pe care autorităţile o efectuează în mod curent”, a afirmat Dan Cărbunaru, la Palatul Victoria. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPensiile românilor pot crește abia în 2026. Dan Vîlceanu, precizări importante
Articolul următor2000 de euro, amendă pentru divulgarea datelor confidențiale legate de salariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau