Corpul de Control al Guvernului s-a sesizat in privinta achizitiei de masti sanitare la preturi umflate de trei ori fata de pretul pietei si a declansat o ancheta in acest caz. Ionel Danca, seful Cancelariei premierului Ludovic Orban a declarat la rfi.ro ca Ministerul de Finante a ordonat Corpului de Control sa deschida o ancheta in cazul achizitiei de catre stat a 1,75 milioane de masti de la o firma aflata intr-o comuna din Giurgiu, care se ocupa cu vanzarea de produse alimentare, alcool si tutun, la un pret mediu de 32 de lei bucata, fata de un pret normal de 10 lei.

„Specula si contractele abuzive” nu vor fi tolerate, a declarat Danca. ”Ne-a fost semnalat acest caz in mai multe situatii, in baza mai multor solicitari si in acest moment la Ministerul Finantelor Publice a fost dispus un control in acest caz, pentru a verifica modul in care s-a facut aceasta achizitie. Ceea ce vrem sa transmitem este ca suntem intr-o situatie de urgenta. Evident ca prioritatea Guvernului este de a desfasura achizitii intr-un mod rapid de materiale sanitare, pentru a face fata eforturilor de limitare a raspandirii infectiilor cu coronavirus, insa nu vom tolera specula in astfel de situatii si contractele abuzive”, a declarat Danca la RFI.

Seful Cancelariei premierului spune ca situatiile de specula in perioada coronavirusului vor fi verificate si sanctionate: ”Deocamdata nu avem concluziile Corpului de Control, s-a dispus o ancheta a Corpului de Control la nivelul Ministerului Finantelor Publice in acest caz si cand vom avea concluziile, o sa putem comunica ce s-a intamplat. Semnalul pe care vrem sa-l transmitem este ca pot aparea diverse situatii de specula sau de achizitii abuzive si aceste situatii vor fi verificate si sanctionate. Nu avem nici o toleranta in aceasta privinta”.

Potrivit unui document publicat de Oficiul National pentru Achizitii Centralizate una dintre firmele care va livra masti si echipament este Romwine & Cofee SRL, infiintara in martie 2019, care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si tutunului, va livra catre stat masti de protectie in valoare de peste 11,5 milioane de euro, la un pret triplu (32 de lei) fata de cel pe care il aveau pana acum aceste produse. Potrivit datelor de la Registul Comertului, firma Romwine & Cofee SRL este administrata de o anume Maria Cristian si are sediul in satul Uzunu din judetul Giurgiu.

Articolul precedentSchimbari majore la Continental de teama coronavirusului
Articolul următorCe se intampla cu Rovinieta pe perioada starii de urgenta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau