Dezvăluirile Realitatea Plus zguduie Federația Română de Fotbal. Potrivit surselor, controlul ANAF de la FRF a fost demarat în urma informațiilor prezentate de postul nostru de televiziune, despre mafia care conduce instituția. Și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că verificările au fost demarate după dezvăluirile apărute în spațiul public. Acesta ar fi primul control după 6 ani, de când a fost numit Răzvan Burleanu la conducerea Federației. Astăzi, de la ora 15, realizatorii Realitatea PLUS Laurențiu Botin și Claudiu Giurgea continuă dezvăluirile despre ce se întâmplă în interiorul FRF, alături de invitați speciali.

Surse autorizate din ANAF au declarat pentru Gazeta Sporturilor că acest control a fost trimis după dezvăluirile făcute la Realitatea PLUS. Timp de mai multe săptămâni, postul nostru a prezentat mărturiile mai multor personalități din fotbalul românesc despre cum s-ar fi făcut nereguli uriașe cu sume mari de bani. În acest context, Cîțu a cerut rapid să vadă situația mai multor organizații din sport.

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: „În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public.”

La 29 de ani în 2014, Răzvan Burleanu a devenit cel mai tânăr președinte al Federației Române de Fotbal cu o imensă majoritate. Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a dezvăluit, în direct la Realitatea PLUS, legătura mai puțin știută a lui Răzvan Burleanu cu Statul Paralel. Rizea explică de ce Vasile Dâncu și George Maior au forțat aducerea lui Burleanu în fruntea fotbalului românesc.

Cristian Rizea: „Se gândeau foarte tare să tragă niște bani de acolo, pentru că, până la urmă, când vorbești de Vasile Dîncu și George Maior, toate drumurile duc și și la partea financiară. Nimeni nu l-a întrebat până acum pe Răzvan Burleanu cât a costat acea strategie de dezvoltare a fotbalului românesc, la care IRES a fost partener cu FRF-ul. O strategie bine gândită, dovadă că acum fotbalul românesc cred că este acum în groapă. Maior îmi spusese că ‘’Burleanu mi-a spus așa: va fi președinte unul Burleanu, deci acolo putem colabora foarte bine.”

Și fostul medic al naționalei de fotbal, Pompiliu Popescu, a dezvăluit la Realitatea PLUS că FRF colaborează de mai mulți ani cu o firmă numită „Vitrina” – controlată de Vasile Dâncu.

Pompiliu Popescu: „Firma „Vitrina” este a lui Dîncu, care branduiește tot la federație. De 6 ani Dîncu are această firmă. Cred că în jur de 700.000 de euro se vărsau. Aceste contracte bănoase care merg la Dîncu prin această Vitrină, branduiște tot. Le fac acolo tot felul de afișe, inclusiv la adunarea generală a alegerilor de acum doi ani. Le-a făcut suporți ăia… tot felul de treburi din astea… branduiri se cheama și numai domnia sa le rezolvă.”

Federația Română de Fotbal nu a mai fost verificată de șase ani. În schimb, pentru acest control al ministrului de Finanțe, FRF răspunde printr-un comunicat de presă:

„Federația Română de Fotbal își manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfășurării acestuia. Acțiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii șase ani proceduri financiar-contabile transparente prin raportări anuale detaliate (…)”, se arată în comunicatul FRF.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Retrocedări cu cântec. Cum a fost privatizat sectorul 6 pe bucăți
Articolul următorFlorin Cîțu anunță controale la instituții importante pentru a verifica modul în care sunt cheltuiți banii publici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau