La începutul lunii iulie acționarii Complexului Energetic Oltenia vor discuta despre închiderea a zece perimetre miniere.

Este vorba despre Peșteana Nord, Peșteana Nord 1, Peșteana Sud, Husnicioara Vest, Lupoaia cariera, Ruget, Bustuchin, Urdari, Gârla, Rovinari Est.

Unele dintre acestea se află de multă vreme în conservare, iar închiderea va presupune costuri uriașe de ecologizare a zonelor.

Pentru care Complexul Energetic Oltenia nu dispune suficiente fonduri.

Și tot în luna iulie a fost anunțată închiderea a două din cele 12 grupuri energetice ale companiei (unul de la Turceni și celălalt de la Ișalnița) și concedierea colectivă a peste 700 de salariați.

Pe planul inițial de restructurare, anul viitor va fi închisă cariera Peșteana, iar în 2025 carierele Husnicioara și Lupoaia.
“Carierele miniere Tismana, Jilț Sud vor fi puse în conservare, iar carierele Husnicioara, Peșteana și Lupoaia vor fi închise, astfel producția de cărbune va fi concentrată în cele 4 cariere miniere rămase. Producția de cărbune se va stabiliza începând cu anul 2026 la aproximativ 10 mil de tone anual. După implementarea planului de restructurare, reducerea totală de personal din activitățile energetice și miniere va fi de aproximativ 4.473 de angajați, reprezentând o reducere de aproximativ 40% față de numărul total de angajați din 2020. Începând cu anul 2026 activitatea se va desfasura în 3 bazine miniere Rovinari, Jilț și Motru”, conform planului actual,pentru Complex.

 

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCu cât vor crește facturile la gaz și la energie electrică de la 1 iulie
Articolul următorNumărul autorizațiilor de construire și al certificatelor de urbanism emise de Consiliul Județean Cluj în primele patru luni s-a dublat comparativ cu 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau