Claudiu Năsui, propus pentru funcţia de ministru al Economiei din partea USR Plus, susține, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că o misiune centrală a ministerului pe care îl va conduce va fi debirocratizarea.

„România trebuie să devină o țară în care este ușor să îți înființezi o firmă și să încerci o idee de afacere. Antreprenorii trebuie să petreacă cât mai puține ore în an făcând hârtii pentru stat. Ei trebuie să se concentreze asupra firmei lor pentru a-i da cea mai bună șansă de reușită. Unele idei de afaceri se vor dovedi proaste, vor eșua și vor da faliment, dar acelea care vor reuși vor produce valoare și vor aduce României prosperitatea de care are nevoie”, a afirmat Năsui, citat de realitatea.net
 
Ministrul desemnat al Economiei a ținut să menționeze că nominalizarea îl onorează și, totodată, îl „obligă enorm”.
 
„Voi rămâne întotdeauna fidel principiilor și valorilor pe care le-am susținut de când sunt în politică. Împreună vom reuși să trecem de această criză sanitar-economică și să revenim din ea mai puternici”, a mai spus Năsui.
 
Mai mult, el a arătat că îl așteaptă foarte multă treabă de făcut la Ministerul Economiei: „În ultimii 4 ani m-am luptat în parlament pentru a ajuta economia și întreprinderile române. Cei care urmăriți această pagină știți foarte bine cum. Nu prin privilegii selective, ci prin debirocratizare și simplificări de care să beneficieze toată lumea. Cu 9% din parlament, am reușit să trec 8 legi de debirocratizare profundă care au eliminat milioane de hârtii inutile și chinuitoare pentru întreprinzătorii români și pentru ONG-uri.
 
În viitor avem foarte multe de făcut. Trebuie să folosim la maximum banii europeni pentru întreprinderi. Sunt fonduri nerambursabile pe care nu le accesăm suficient de repede în momente critice pentru economia noastră”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentProblema transportatorilor români blocați în Regatul Unit, prezentată la Bruxelles
Articolul următorLudovic Orban: ”Trebuie să existe un mecanism de creștere a punctului de PENSIE, care să țină cont de inflație și de majorarea salariului minim”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau