Zi neagră pe piața de capital din China din cauza posibilei implicări a Chinei alături de Rusia în războiul din Ucraina. Bursa de Valori din Hong Kong s-a prăbușit din cauza posibilului ajutor China-Rusia, potrivit The Kyiv Independent.

Piețele din Hong Kong s-au confruntat luni cu cea mai proastă zi de tranzacționare de la criza financiară din 2008. Totul pe fondul informațiilor legate de posibilitatea unui ajutor militar dat de China Rusiei în invazia începută în Ucraina.

Indicele Hang Seng China Enterprises a scăzut cu 7,15%, în timp ce indicele Hang Seng Tech a scăzut cu peste 11%.

Luni, reprezentanți ai SUA și Chinei s-au întâlnit la Roma pentru discuții privind relațiile bilaterale, dar și despre războiul din Ucraina.

Statele Unite au anunțat că au informații care arată o deschidere a Chinei pentru asistență militară și financiară pentru Rusia în războiul din Ucraina, potrivit CNN. Oficial, Casa Albă nu a confirmat posibila deschidere a Chinei pentru asistarea Rusiei. Însă SUA au vorbit de „consecințe” pentru China dacă va acorda ajutor Rusiei în invazia din Ucraina, insistând că este singura țară care poate opri războiul.

CNN: China nu ar exclude să ajute Rusia în războiul din Ucraina – Avertismentul SUA pentru Beijing

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre CRIZA alimentară: ”Este posibil să se limiteze exporturile, dar România are capacitatea de a produce”
Articolul următorNicolae Ciucă, la Uzina Mecanică: „România devine una dintre primele țări unde se localizează producția de tehnică și echipamente moderne”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau