Auoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a prelungit, din nou, cu încă 3 luni, perioada în care consumatorii casnici de energie electrică îşi pot alege o oferă în piaţa concurenţială de la furnizorul lor. ANRE a operat deja o amânare, pentru 30 martie, iar printr-un nou proiect de ordin a extins-o până pe 30 iunie.

Amânarea impusă de ANRE nu rezolvă însă problema clienților care vor să-și schimbe FURNIZORUL, nu doar contractul. Potrivit reglementării, abonații care până la 1 ianuarie nu au optat pentru una dintre ofertele concurențiale trec automat pe tariful universal, MAI MARE,  cu posibilitatea de a-și recupera diferența față de prețul concurențial doar dacă, până pe data de 30 iunie, aleg un contract de acest tip OFERIT DE ACELAȘI FUNRNIZOR.

ANRE mai arată că, din cei aproximativ 5.700.000 de clienţi casnici, care aveau încheiate contracte reglementate de energie electrică la finalul anului trecut, foarte puțini au fost interesaţi de alegerea unei oferte pe piaţa concurenţială de energie electrică, iar cei care au exprimat interes în acest sens s-au confruntat cu dificultăţi atât privind analiza ofertelor din piaţa, cât şi în ceea ce priveşte contactarea potenţialilor furnizori.

Noul ordin al ANRE vine după ce ministrul energiei, Virgil Popescu, a criticat varinata inițială, de prelungire a termenului până la 31 martie, afirmând că este nerealist.

Potrivit analizelor făcute în presa economică, pe toată perioada în care ar fi trebui să pregătească și să informeze asupra schimbărilor ce vor urma pe piața energiei, ANRE a netransparent și, în mode evient, părtinitor marilor furnizorii de ultimă instanță și nefavorabil consumatorilor casnici.

Articolul precedentMinisterul Muncii îi ia la verificat pe beneficiarii de ajutoare sociale
Articolul următorAdevăratul combinator din PSD: Horia Mihălcescu, șopârla de pe umerii lui Liviu Dragnea și Elena Udrea