Complexul Comercial Dragonul Roșu din București a fost luat cu asalt de comisarii de la Protecția Consumatorilor, care au declanșat luni o amplă acțiune de control la peste 100 de operatori economici. În vizorul inspectorilor ANPC s-au aflat în special standurile care comercializau rechizite și jucării, având în vedere startul noului an școlar.

Neregulile descoperite au fost atât de grave, încât în urma verificărilor s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare de peste 1 milion de lei. De asemenea, comisarii au oprit temporar de la comercializare circa 585.000 de produse cu deficiențe de etichetare și au retras definitiv de la vânzare peste 11.000 de articole neconforme.

Printre abaterile frecvente constatate se numără: comercializarea unor jucării și rechizite care puteau pune în pericol viața și siguranța consumatorilor, lipsa informațiilor esențiale de pe etichete (date de identificare importator, instrucțiuni în limba română, elemente de identificare produs), absența marcajului CE de conformitate, suspiciuni de contrafacere a unor mărci cunoscute.   

Însuși președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a atras atenția că părinții trebuie să fie foarte vigilenți la achiziționarea produselor pentru copii, cumpărând doar din locuri autorizate și verificând cu atenție etichetarea și elementele de siguranță. El a subliniat că nu trebuie neglijat niciun aspect atunci când e vorba de sănătatea și securitatea celor mici.

În paralel cu acțiunea comisarilor ANPC, și reprezentanții Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au participat la controale, aceștia sigilând peste 6700 de produse susceptibile a fi contrafăcute, comercializarea lor constituind infracțiune. Prin urmare, pe lângă sancțiunile aspre, unii comercianți din Dragonul Roșu riscă să aibă probleme și cu legea penală.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentNOUA LEGE A PENSIILOR: CÂT DE MULT TE AJUTĂ DACĂ AI MAI MULTE CONTRACTE DE MUNCĂ SIMULTAN
Articolul următorAmnistia fiscală. Ce datorii se șterg și care sunt condițiile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau