România se află pe o nedorită poziție în clasamentul mondial al țărilor în care scade populația. Datele unei analize din 236 de țări și teritorii din întreaga lume, compilate de guvernul Statelor Unite, plasează țara noastră pe locul 8 între națiunile cu cea mai rapidă scădere demografică.

Într-o analiză a 236 de țări și teritorii din întreaga lume, s-a estimat că 40 dintre ele au populația în scădere, unele înregistrând o scădere de 1% pe an sau mai mult. Analiza a fost publicată de Central Intelligence Agency (CIA) din Statele Unite, potrivit Newsweek.

„Țările cu o scădere bruscă a populației combină adesea fertilitatea scăzută, emigrarea și structurile populației relativ vechi. În special țările din sud-estul și estul Europei și-au văzut populația micșorându-se rapid datorită unei combinații de emigrare intensivă și fertilitate scăzută persistentă”.

content-image

Top 10 mondial

1-Insulele Cook – în scădere cu 2,24% în fiecare an.

2-Samoa Americană3-Saint Pierre și Miquelon

4-Puerto Rico – minus 1,2%

5-Letonia – minus 1,14%

6-Lituania – minus 1,05%

7-Polonia – minus 1%

8-România – în scădere cu 0,94% anual

9-Estonia – minus 0,76%

10-Statele Federative ale Microneziei.

Articolul precedentRomânii preferă să-și țină economiile la saltea, în euro. De ce nu au încredere nici în bănci, nici în moneda națională? – sondaj
Articolul următorBugetarii bagă țara în FALIMENT! Angajații din instituții au dat statul în judecată și cer miliarde de lei restanțe din salarii