Perioada concediului se apropie, iar călătoriile cu automobilul, pe distanțe mai lungi, sunt din ce în ce mai dese. Cei mai mulți merg cu familia, așa că trebuie să fie foarte atenți și la copii, fiindcă un traseu lung pune presiune, în primul rând, pe adulți.

În cele ce urmează, vei descoperi câteva sfaturi extrem de utile pentru a-ți face călătoria cât mai confortabilă, fără regretul că ați ales mașina ca să ajungeți la destinație.

1. Obișnuiește copilul cu mașina

Cei mici se plictisesc repede dacă nu au activitate, iar automobilul nu le oferă prea multă libertate de mișcare. Dacă nu vrei ca traseul să devină sursă de stres și frustrare, este indicat să obișnuiești din timp copiii cu drumuri scurte, în mașină. Cel mai important lucru este să nu renunți în fața primei dificultăți, pentru a-i putea ajuta pe cei mici să facă față provocării. Iar pentru a ști că sunt în siguranță, alege, întotdeauna, scaune sau înălțătoare auto de cea mai bună calitate

2. Programează, din timp, itinerariul

Dacă atunci când erați doar doi aveați nevoie de o valiză în portbagaj și de un rezervor plin pentru a face față călătoriilor lungi, acum – în trei sau poate mai mulți – lucrurile s-au schimbat. Dorința de a ajunge la destinație cât mai repede este un mare dușman atunci când faci călătorii lungi cu mașina, alături de cei mici. Ei au nevoie de câteva pauze de-a lungul drumului, fie și măcar pentru a se distra puțin. Apoi, înainte de a reporni la drum, verificați traseul și programul de opriri. Poate ar fi o bună ocazie să cunoașteți locuri noi dar și să ajungeți obosiți și plictisiți la destinație.

3. Călătoriți cât mai confortabil 

Copiii iubesc să-și ia obiectele preferate peste tot, așa că pregătiți un „kit de călătorie”. În acest sens, cel mai bine ar fi să alegeți, împreună, ce lucruri să ia cu ei. În funcție de vârstă, puteți avea jucării, creioane colorate, foi de hârtie, cărți mici, pentru a petrece timpul într-un mod plăcut, fără a observa orele care trec. Adaugă și câteva gustări și băuturi sănătoase, oferindu-le, astfel, ceva delicios cu ocazia călătoriei.

4. Jucați-vă!

Dacă tot aveți instrumentele necesare, folosiți-le! Pe lângă ele, vă puteți gândi la jocuri pe care ar fi dificil să le faceți acasă. De exemplu, cei mici pot învăța o mulțime de termeni noi doar uitându-se pe fereastră. Pentru cei mai mărișori, vă puteți gândi la întreceri: cine identifică mai multe automobile, motociclete, camioane de aceeași culoare? Dar cine compune mai multe cuvinte cu inițialele plăcuței de înmatriculare a mașinii din fața noastră? Pe internet, poți găsi o mulțime de idei care să te ajute în acest sens.

5. Dați drumul sunetelor!

Muzica este o distracție ideală atunci când se organizează călătorii lungi, cu mașina, alături de copii. Cântecelele variate și vesele pot crea o stare continuă de bună dispoziție. Dar, de ce să nu încercați și povești audio? Există multe pe piață și le puteți alege înainte de a pleca. 

Te temi că nu vei putea suporta cântecele pentru copii până la destinație? În săptămânile care preced călătoria, încearcă să-i faci pe copii să asculte muzica ta preferată, iar dacă va găsi ceva pe placul lor, ai tras lozul câștigător!

Acum, trebuie doar să prinzi ocazia și să pui în practică sfaturile de mai sus, iar dacă la prima încercare nu vor funcționa în totalitate, nu renunța! Vei vedea că e doar o chestiune de obișnuință.  

 

Articolul precedentIzolarea și restricțiile au dus la creșterea spectaculoasă a comerțului online
Articolul următorGuvernul ar putea adopta azi dublarea, în etape, a alocației pentru copii și ajutor de 1 miliard de euro pentru firme