Visa lansează programe de 100 milioane de euro pentru firmele start-up din fintech

Procestorul american de plăți Visa a lansat noi programe de investiții pentru susținerea companiilor start-up din sectorul fintech din Europa, care începând cu luna iulie pot beneficia de accesul rapid la rețeaua globală Visa, în doar două săptămâni.

Noul program FinTech fast-track oferă o conectare rapidă şi taxe mai mici pentru a ajuta startup-urile aflate într-un stadiu incipient să beneficieze de avantajele reţelei globale Visa pentru a-şi dezvolta propriile idei.

”Asistăm la o perioadă efervescentă a industriei plăţilor în Europa. Noile reglementări, combinate cu schimbările majore în comportamentul consumatorilor şi dezvoltările tehnologice rapide au transformat Europa într-o regiune unde noile idei prind viaţă în fiecare zi. Astfel, se creează o oportunitate incredibilă pentru companiile de plăţi existente în piaţă şi cele nou apărute, aceea de a oferi modalităţi de plată mai simple şi mai sigure care sunt dorite de către consumatori”, a declarat Charlotte Hogg, CEO-ul Visa în Europa.

Visa vrea ca rețeaua și operațiunile sale să devină mai sigure, după incidentul înregistrat pe 1 iunie, când operațiunile cu carduri au fost perturbate de o defecțiune în rețeaua acceptatorilor de carduri Visa.

“Ne manifestăm deschiderea către toţi jucătorii din piaţă care pot beneficia de acoperirea, capabilităţile şi securitatea oferite de reţeaua noastră globală pentru a-şi dezvolta afacerea”, a mai menţionat Charlotte Hogg.

Visa va colabora cu partenerii săi pentru a sponsoriza startup-urile care doresc să participe la acest program și să ofere consumatorilor și comercianților experiențe de plată digitale inovatoare.

In faza inițială, Visa va colabora cu Contis, furnizorul unei platforme alternative de servicii bancare, plăți și procesare. Programul va fi lansat în iulie și inițial se va concentra pe startup-urile din Marea Britanie.

Alte piețe europene urmează să fie incluse în program, iar ulterior se intenționează extinderea programului la nivel mondial.

Visa a efectuat deja o serie de investiții în fintech-uri la nivel global, inclusiv în Europa, în companii precum Klarna, solarisBank și Payworks.

Potrivit KMPG, investițiile totale în fintech-urile din Europa au însumat 4,7 miliarde de dolari în 2017.

Visa Inc. (NYSE:V) este lider mondial în domeniul plăților digitale, având capacitatea de a procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă. 

Articolul precedentConflictul de interese cu implicare politică din România, în raportul OLAF
Articolul următorȘi FMI avertizează: Economia României se supraîncălzește

Comments are closed.