CFR va publica datele pentru licitația de atribuire a lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată ce leagă Aeroportul din Otopeni de București. Valoarea lucrarilor însumează aproape 110 milioane euro.
Deși a picat angajamentul ca Bucureștiul să aibă legătură de metrou care să ”aducă” spectatorii străini de la Aeroportul Henri Coandă (pentru meciurile de pe Arena Națională din cadrul Euro 2020), nici măcar cu reabilitarea căii ferate nu stăm prea bine.
Pentru linia de metrou o parte din investiția de 1,5 miliarde de euro erau asigurați încă din 2007 când (cine altul?) premierul Călin Popescu Tăriceanu semna acordul de finanțare cu Banca Japoniei pentru Cooperare Internațională.
Pentru modernizarea căii ferate se vor accesa fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Licitația și atribuirea contractelor se va face în preajma Crăciunului acesta.

Prima dintre licitațiile se referă la contractarea serviciilor de proiectare și execuție lucrări aferente obiectivului de investiții “Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București, Faza I: Racord C.F. la terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București”, informează clubferoviar.ro

Licitația este estimată la 497,38 milioane lei, fără TVA.

Criteriul de atribuire este ce mai bun raport calitate – preț (propunerea tehnicăn – pondere de 60%, prețul ofertei – 40%) .

CFR SA estimează că durata contractului va fi de 14 luni pentru proiectare și execuție lucrări, din care două luni proiectare și 12 luni execuție lucrări. Perioada de garanție va fi de 60 de luni.

Cea de-a doua licitație se referă la contractarea serviciilor de consultanță și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții menționat mai sus.

Licitația este estimată la o valoare de 6,96 milioane lei.

Luna iunie a anului 2020 nu este chiar așa departe și Romania iar pentru cele 4 partide de la Euro 2020 care se vor disputa la Bucureşti, în afară de Arena Naţională, ar trebui să fie pregătite si alte patru stadioane.pentru antrenamentele echipelor ce vor evolua în Capiatală: Arcul de Triumf, Ghencea, Giuleşti şi Dinamo.
Alte proiecte, alte emoții să nu confirmăm, nu doar că nu mai avem fotbal, dar ne lipsesc si abilitățile organizatorice.
UEFA a votat, septembrie 2014, numele celor 13 orașe care vor găzdui partidele Campionatului European din 2020, Bucureștiul  fiind unul dintre acestea. Londra a fost desemnată gazda finalei.
Articolul precedentPiața monedelor virtuale: dezamăgirea de azi după frenezia iernii trecute
Articolul următorAndrei Hrebenciuc este noul președinte al CA Biofarm SA

Comments are closed.