Lovitură pentru Consiliul Concurenței: un proiect discutat marți și modificat de senatorul ALDE Daniel Zamfir intră miercuri la vot final în Senat, iar dacă va trece va desființa de facto actuala conducere a Consiliului Concurenței.

Amendamentele lui Zamfir mărește de la 7 la 11 numărul de membri al plenului (organismul colegial de conducere a Consiliului Concurenței), iar noua prevedere trebuie să intre în vigoare în 30 de zile de la promulgarea legii, au declarat pentru G4Media.ro surse parlamentare.

Altfel spus, actualul plen s-ar dizolva de facto, cu mai mult de un an înaintea expirării mandatului.

Amendamentele senatorului ALDE sporesc și puteriile viitorului președinte al Consiliului Concurenței, inclusiv în ceea ce privește deschiderea unor investigații, competență ce aparține în prezent plenului. Modificările au fost aduse formei cu care proiectul a trecut deja de Camera Deputaților, notează G4Media.ro

Inițiatorul prevederilor suplimentare, senatorul Daniel Zamfir l-a criticat în repetate rânduri pe actualul șef al Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, care a refuzat să susțină atacurile la adresa băncilor comerciale și, prin ricoșeu, la adresa Băncii Naționale, ținta predilectă a criticilor lui Zamfir.

Articolul precedentCum cosmetizează ministrul de Finanțe gaura din buget
Articolul următorSe schimbă legea popririi. ANAF nu mai blochează toate conturile