Războiul din Ucraina afectează și producția uzinei Dacia de la noi din țară. Angajaţi ai fabricii vor fi trimişi acasă cu 85% din salariu. Reprezentanții companiei au decis să sisteze producția de cutii de viteze, pentru că nu mai există cerere, totul în contextul situației de la granița noastră. 

Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia din Mioveni va fi închisă pentru mai multe zile începând de luni, 14 martie, iar angajaţii vor fi trimişi acasă, pe 85% din salariu. Totul ca urmare a scăderii cererii de cutii de viteze din partea uzinelor Renault din Rusia, scrie profit.ro

Grupul auto francez Renault SA şi-a păstrat intacte legăturile cu Rusia, în pofida războiului din Ucraina, deoarece este îngrijorat de costurile ridicate ale unei retrageri din societatea mixtă pe care o are împreună cu un partener rus, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

În plus, constructorul auto francez vrea să evite o naţionalizare a subsidiarei sale ruseşti, AvtoVaz, care joacă un rol important în relansarea grupului, au declarat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Poziţia Renault este susţinută şi de guvernul francez, cel mai puternic acţionar la Renault, au adăugat sursele citate de Agerpres.

În ultimele zile, Renault a devenit singurul mare constructor auto mondial care nu a oprit schimburile comerciale cu Rusia şi nu a oprit producţia la uzinele din Rusia. Rivalul Stellantis NV a anunţat zilele trecute că a suspendat importurile şi exporturile de automobile din Rusia, adăugându-se altor constructori, precum Volkswagen AG, Toyota Motor Corp. şi Mercedes-Benz AG, care au luat o decizie similară. Chiar şi Nissan, partenerul japonez al Renault, a oprit exporturile spre Rusia.

Riscul de expropriere a crescut săptămâna aceasta, după ce Rusia a anunţat că ar putea sechestra sau chiar naţionaliza firmele la care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de companiile străine şi care au decis să plece din Rusia, după invazia Ucrainei. Mercedes, ce are o uzină în apropiere de Moscova care acum nu mai funcţionează, a anunţat vineri că are active în valoare de aproximativ două miliarde de euro în Rusia care ar putea fi în pericol de expropriere.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedent„ISTERIA uleiului”, explicată de ministrul Adrian Chesnoiu: România deține suficiente stocuri. Nu depindem de Ucraina și Rusia
Articolul următorUcraina interzice exporturile de îngrășăminte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau