Miza scandalului din energie ar putea fi funcțiile bănoase de la conducerea Agenției Naționale pentru reglementare în Energie, potrivit Realitatea Plus. Marți, liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan că-l așteaptă cu propuneri pentru conducerea instituției, după ce liberalul a cerut revocarea Consiliului de administrație, pentru modul defectuos în care a gestionat criza prețurilor la energie.

„În octombrie echipa de conducere a ANRE își termină mandatul. Suntem oameni totuși responsabili și serioși sau vorbim ca să vorbim? Îl invit pe Rareș Bogdan să vină cu o propunere de un specialist în energie pentru funcția de președinte al ANRE și dacă CV o să mă impresioneze pe mine și pe colegii mei, noi îl vom susține în Parlamentul României. N-am nicio reținere să găsim un specialist. Dacă dânsul și-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru șefia ANRE”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Săptămâna trecută, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat un atac dur la ANRE, după ce instituția a criticat ordonanța de plafonare a prețurilor, adoptată cu o zi înainte: ”Subminează statul român, domnul Dumitru Chiriță, președintele ANRE, se joacă cu focul. Cer revocarea întregului Consiliu, răbdarea mea s-a încheiat”, a transmis Rareș Bogdan.

MIZA SCANDALULULI DE LA ANRE, SALARIILE DE ZECI DE MII DE EURO?!

Miza scandalului din energie ar putea fi funcțiile bănoase de la conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie, potrivit Realitatea Plus. 4 din 7 membri ai conducerii ANRE își termină mandatul în 23 octombrie, iar fiecare dintre cele două partide, PNL și PSD, vor aceste locuri pentru oamenii lor.

Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, impus de PSD, are un salariu lunar de 12.000 de euro lunar, mai mare decât cel al președintelui României. Un vicepreședinte are 10.600 de euro, iar un membru al conducerii, 9200 de euro.

Potrivit Realitatea Plus, șansele cele mai mari pentru ocuparea funcției le-ar avea Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în guvernul Victor Ponta, considerat mai degrabă un tehnocrat, chiar dacă el este propus de PSD.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: „6% din PIB va fi bugetul Educației în anul 2027”
Articolul următorMarcel Ciolacu anunță modificări importante la OUG privind plafonarea. Toate calculele, date peste cap