Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că ordonanța de urgență privind plafonarea și alte măsuri în domeniul energiei, adoptată de guvern săptămâna trecută, va suferi modificări substanțiale. Liderul social-democrat susține că unele instituții și domenii de activitate ar fi fost neglijate, iar dacă nu sunt ajutate, prețurile anumitor servicii vor crește.

Marcel Ciolacu a afirmat că social-democrații au o serie de observații legate de forma în care a fost adoptată OUG, pe care le vor prezenta în Parlament. 

„Am avut o discuție, când vine Ordonanța la Parlament, o să facem anumite amendamente. Vă dau un exemplu, instituțiile de cult nu au fost cuprinse. Serviciile publice nu au fost cuprinse, a fost o scăpare majoră, serviciile de furnizare a apei vor fi afectate. Cea mai mare creștere va fi la Suceava, indiferent cât de mare va fi impactul la buget, nu putem să lăsăm să explodeze prețurile la serviciile publice. Avem Metrorex, troleibuze, tramvaie în orașe mari. Sunt câteva scăpări, o să le pune pe hârtie și o să le votăm în Parlament. Trebuie să aducem modificări, ne furăm singuri căciula pentru că oricum dăm subvenții unor companii cum e Metrorex. E o ordonanță de urgență creionată în Guvern. Ministrul Energiei face aceste politici. Rămân la părerea  mea, prețurile în energie trebuiau plafonate pentru doi ani”, a spus Ciolacu.

Critici dure au venit și din partea Asociației Energia Inteligentă (AEI). Potrivit acesteia, setul de măsuri privind plafonarea preșurilor este „împotriva unei părți din consumatori, împotriva furnizorilor, împotriva economiei, împotriva viitorului României” și că, din cauza prevederilor ei, câteva sute de mii de consumatori vor plăti facturi duble, de la 1 septembrie.

AEI mai critică și faptul că OUG vorbește despre scăderea prețului la energie pentru consumatori, în condițiile în care acesta va crește pentru mulți consumatori chiar înaintea iernii.

Articolul precedentRăzboi total între PSD și PNL pe șefia ANRE. Marcel Ciolacu: Îl invit pe Rareș Bogdan să propună pe cineva
Articolul următorHAOS în aeroporturi. Blue Air suspendă TOATE cursele care pleacă din România – Ministerul Mediului i-a blocat conturile