Ministrul Învățământului – Sorin Cîmpeanu spune că 6% din PIB va fi bugetul educației în anul 2027, iar o creștere semnificativă a finanțării va fi chiar de anul viitor.

„6% din PIB, în momentul, de față echivalează cu 15% din bugetul general consolidat al statului român, pe cheltuieli. Asta înseamnă că statul român va investi în educație un leu din șapte. Acest 15% va fi un buget necesar, gradual, în anul 2027”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, le-a urat succes tuturor elevilor în noul an şcolar, care a început luni, iar cadrelor didactice le transmite că prin proiectele noilor legi în domeniu vor redobândi „locul pe care îl merită în societate”. „Întoarcerea la şcoală după vacanţa de vară este un moment de emoţie pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar şi pentru părinţii şi bunicii acestora. Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce şi noi provocări educaţionale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin şcoală veţi fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi şi vă asigurăm că vă vom susţine mereu şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a vă ajuta! Succes în noul an şcolar!”, a transmis ministrul Educaţiei.

El le spune profesorilor, educatorilor şi învăţătorilor că sunt cei care pot face şcoala mai bună. „Vom lucra împreună pentru binele generaţiei de mâine. Apreciez eforturile făcute şi vă felicit pentru că, zilnic, sunteţi şi continuaţi să fiţi un model şi o sursă de inspiraţie pentru copii şi pentru noi toţi. Ne-am asumat o responsabilitate uriaşă, aceea de a forma tinerii şi ştiu că împreună vom reuşi. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reaşezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile şi competenţele acumulate pe parcursul anilor de şcoală vor conta cu adevărat. Să nu uitaţi că influenţa profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor! Vă mulţumesc pentru devotamentul dumneavoastră!”, a subliniat Cîmpeanu.

Articolul precedentVeste URIAȘĂ pentru românii cu centrale termice individuale. Ce mesaj le-a transmis ministrul Virgil Popescu
Articolul următorRăzboi total între PSD și PNL pe șefia ANRE. Marcel Ciolacu: Îl invit pe Rareș Bogdan să propună pe cineva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau