ANRE a anunţat, joi, condiţiile pentru ca abonaţii casnici să beneficieze, de la 1 martie, de tarifele fixe impuse de guvern pe o perioadă de trei ani. Potrivit ANRE, toţi consumatorii casnici beneficiază de tarifele îngheţate, dar cu condiţia să aibă contract cu un furnizor obligat să facă acest lucru.
ANRE a publicat, pe site-ul instituţiei, listele cu furnizorii de ultimă instanţă, cei obligaţi să îngheţe tarifele pe o perioadă de 3 ani şi cei concrenţiali, care nu sunt obligaţi să facă acest lucru, precum şi procedura prin care abonaţii pot cere modificarea contractului.
Astfel, clienții casnici care au încheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrică desemnat furnizor de ultimă instanță obligat sau opțional în zona de rețea în care se află locul de consum, la data de 1 martie încheie un contract reglementat numai cu acesta.
Clienții casnici care au încheiat un contract negociat cu un furnizor de energie electrică care nu este desemnat furnizor de ultimă instanță poate încheia un contract reglementat cu furnizorul de ultimă instanță din zona de consum, a comunicat ANRE.
Tarifele reglementate, pe care consumatorii casnici le plătesc, în funcţie de regiune, sunt urmptoarele:
Enel Energie Muntenia: 416 lei/MWh
Enel Banat: 453 lei/MWh
Enel Dobrogea: 364 lei
Electrica Transilvania Nord: 469 lei/MWh
Electrica Transilvania Sud: 458 lei/MWh
Furnizori de ultimă instanță obligați de ANRE să îngheţe tarifele sunt:
Societatea Electrica Furnizare S.A. – pentru zonele de rețea Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud;
CEZ Vânzare S.A. – pentru zona de rețea Oltenia;
E.ON Energie România S.A. – pentru zona de rețea Moldova;
Enel Energie Muntenia S.A. – pentru zona de rețea Muntenia Sud;
Enel Energie S.A. – pentru zonele de rețea Banat și Dobrogea;
sursă foto: ANRE