Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) a solicitat instanţei insolvenţa propriului broker de asigurări – Poşta Română Broker de Asigurare (PRBA), decizia fiind luată în urma analizării opţiunilor legale de recuperarea datoriilor pe care acesta le înregistra faţă de companie.

„Chiar dacă proiectul dezvoltării brokerului de asigurări nu a atins, din punct de vedere economic, ţintele pe care ni le-am fi dorit, Poşta Română va căuta, în viitorul apropiat, identificarea de soluţii potrivite, astfel încât să ne facem simţită prezenţa pe piaţa intermedierilor de asigurări. Avem putere de vânzare instruită sub forma factorului uman, practic cel mai important element în dezvoltarea pe acest segment de piaţă”, a declarat directorul general al Poştei Române, Mircea Tudosie.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis joi AGERPRES, administratorul judiciar provizoriu urmează să elaboreze un raport ce va cuprinde propuneri de reorganizare sau lichidare a PRBA, în condiţiile Legii nr. 85/2014.

Poşta Română a lansat, în octombrie 2014, propriul broker de asigurări, din dorinţa de a implementa cât mai rapid produse de asigurări inovative, care să ţintească segmentul de clienţi tradiţionali ai operatorului naţional de servicii poştale.

Începând cu luna mai 2015, compania poştală a oferit posibilitatea încheierii poliţelor de asigurări în oficii poştale din mai multe oraşe ale ţării, ţintind spre un număr de 300 de puncte de lucru.

Activitatea PRBA se baza pe aportul factorilor poştali autorizaţi ca agenţi de brokeraj şi al numărului de puncte fixe din reţeaua naţională de oficii poştale. Cu toate acestea, operatorul de asigurări a înregistrat datorii către Poşta Română, încercările de redresare nereuşind să încadreze PRBA pe un trend pozitiv al evoluţiei financiare. Astfel, în calitate de creditor, Poşta Română a formulat o cerere în instanţă prin care a solicitat insolvenţa firmei de brokeraj în asigurări.

Articolul precedent​CEO BCR: „În acest moment, așa cum este ea, OUG 114 este total nesustenabilă”
Articolul următorLa 1 martie intră în vigoare noile tarife la curent electric, ce fac consumatorii casnici