In alocuțiunea de deschidere a importantului summit regional Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că, la deschiderea Iniţiativei celor Trei Mări, este importantă extinderea acestui summit către mediul de afaceri și a mulțumit Conducerii Camerei de Comerț si Industrie (CCIR) pentru implicare.

”După o perioadă de explorare şi apoi de cristalizare conceptuală, derulată la nivel politic, este necesar ca Iniţiativa celor Trei Mări să treacă la etapa proiectelor economice concrete şi a rezultatelor pragmatice. Am încredere că acest deziderat îşi începe materializarea astăzi, la Bucureşti, cu ocazia primei ediţii a Forumului de Afaceri al Iniţiativei”, a spus Iohannis, luni, în deschiderea summitului Inițiativa celor Trei Mari.

”Acest eveniment, la fel de important ca summit-ul în sine, l-am gândit și pus în aplicare împreună cu partenerii interni și externi. Camera de Comerț și Industrie este alături de Administrația Prezidențială, co-organizator al acestui eveniment.” a menționat Klaus Iohnannis, mulțumind pentru implicarea gazdelor, Camera de Comerț și Industrie. Locul de desfășurare ale evenimentului geopolitic al toamnei, Romexpo, aparține Camerei de Comert și Industrie, organizație condusă de Mihai Dărăban, cel care de altfel i-a dat cuvântul președintelui României. Klaus Iohannis a menționat de asemenea Consiliul Atlantic al Statelor Unite ca parteneri-cheie în acest demers. ”Forumul reprezintă primul pas pe care îl fac împreună cele mai dinamice economii din UE, spre valorificarea mai energică a potențialului de care dispune regiunea celor trei mări. Prin acest forum, care va fi organizat regulat, preferabil anual, dispunem acum de un instrument deosebit de eficient prin care să stimulăm proiectele de investiții și inițiativele antreprenoriale din regiunea noastră”, a mai menționat Iohannis.

Summitul Inițiativa celor Trei Mari se deruleaza timp de  Romexpo are loc, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, prima ediţie a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, co-organizat de Administraţia Prezidenţială a României şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cooperare cu Consiliul Atlantic al Statelor Unite şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. La Forumul de Afaceri participă delegaţi de companii şi oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Iniţiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare europene şi internaţionale, precum şi reprezentanţi ai think-tank-urilor şi mediului academic.

Reprezentarea statelor participante la Summitul de la Bucureşti este asigurată la cel mai înalt nivel, prin prezenţa anunţată a nouă preşedinţi de stat, doi preşedinţi de parlamente naţionale, un prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe.

Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexiilă şi informală, la nivel prezidenţial, reunind cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră. Primele două Summituri ale Iniţiativei au avut loc la Dubrovnik, în 2016, şi la Varşovia, în 2017.

 

FOTO ESTE PRELUATA DE PE stiri.tvr.ro

Articolul precedentMogolii din IT iau locul mogulilor media. Revista Time, ultimul exemplu
Articolul următorGoldman Sachs: Șanse mici de recesiune pentru următorii 3 ani

Comments are closed.