Veniturile populației au crescut în al doilea trimestru din acest an cu 313 lei față de aceeași perioadă a anului trecut. Cheltuielile au crescut cu 114 lei.

Veniturile medii lunare ale gospodăriilor, în al doilea trimestru, au fost de 5.077 lei. Venitul lunar pe persoană a fost de 1.973 de lei, peste nivelul din trimestrul II 2019, de 1.838 lei pe persoană.

Cheltuielile în aceeași perioadă au fost de 4.163 de lei lunar pe gospodărie (1.618 lei pe persoană) și au reprezentat 82% din nivelul veniturilor totale.

Imagine

Românii au cheltuit cel mai mult pe produse alimentare (37,7%), facturile pentru utilități (15,2%) și băuturi alcoolice și tutun (9,2%). Ponderea cea mai mică în structura cheltuielilor unei familii o au educația (0,2%), banii alocați pentru hoteluri, restaurante și cafenele (0,5%), asigurări și servicii financiare (0,7%) și recreere, sport și cultură (1,2%)

Sursa date/grafice: INSSE


Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDeficit de aproape un miliard de euro în comerțul cu produse agroalimentare. Carnea de porc, cel mai importat produs
Articolul următorPremierul Ludovic Orban, testat de urgență pentru coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau