Florin Cîțu a declarat, miercuri seară, că, după ce va depăși pandemia, țara noastră ar putea avea ”cea mai bună perioadă de creștere economică din ultima sută de ani”. Premierul a precizat că reformele pe care vrea să le facă guvernul eliberează resurse și vor permite investitorilor să vină în România. 

”Cred că urmează pentru România cea mai buna perioadă de creștere economică din ultima sută de ani, pe care o vor vedea toți românii. Sunt reforme care eliberează resurse, nu le blochează în economie. Reforme care vor permite investitorilor să vină în România”, a declarat premierul la un podcast.

Cîțu a adus în discuție un studiu conform căruia perioade precum cea a pandemiei sunt urmate de un boom economic. 

”Boomul trebuie să știi să-l gestionezi, pentru că resursele se vor duce peste tot”, a mai spus premierul.

Cîțu a vorbit despre un ”ecosistem” în care românii să se simtă ”în siguranță și confortabili”.

”Ce cred că trebuie să facă statul e să creeze acest ecosistem care implică școală, curățenie pe stradă, siguranță, în care oamenii să fie confortabili și să-și vadă de jobul lor, să fie siguri că dacă copilul lor merge la școală este în siguranță acolo și de la școală până acasă. Că dacă merg la spital pot fi siguri. Acest ecosistem trebuie creat. De aceea am spus că în această guvernare vom construi spitale”, a adăugat șeful guvernului. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentUndă verde pentru cele 29,2 miliarde de euro ale României: Parlamentul a votat ratificarea Tratatului EURATOM
Articolul următorRaluca Turcan anunță 368 de milioane de euro pentru domeniul muncii și protecției sociale. Cum se vor împărți banii din PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau