Să-ți dai demisia la intervale regulate și nu foarte lungi de timp te-ar putea ajuta să evoluezi profesional, susține un expert în resurse umane. Sfatul trebuie luat, totuși, ca o recomandare generică, ceea ce înseamnă că nu oricui i se potrivește un astfel de comportament.

Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa-ti dai demisia de la job din 3 in 3 ani, potrivit manager.ro.

Îți vei imbunătăți competențele profesionale

Schimbarea frecventa a jobului iți permite sa lucrezi in medii diferite si sa înveți noi tehnologii si procese. În plus, asta te-ar face să-ți dezvolți abilitați esențiale, cum ar fi comunicarea, adaptabilitatea si rezolvarea problemelor. Pe deasupra, interacțiunea cu șefi și colegi diferiți te învață să te adaptezi rapid unor noi echipe si culturi organizaționale.

Vei descoperi noi oportunități de avansare

In multe cazuri, avansarea într-o companie poate fi un proces lent si dificil. Schimbarea locului de munca ar putea fi o variantă de a accesa poziții superioare mai rapid. Dacă-și joci bine cărțile, fiecare noua oportunitate de angajare iți oferă șansa de a-ți renegocia salariul si beneficiile în avantajul tău.

Vei evita să te epuizezi si să te plafonezi

A rămâne o perioada prea îndelungată în aceeași companie poate să ducă la epuizare, pierderea motivației și la plafonare. Explicația ar fi că o oarecare rutină de zi cu zi, precum și dispariția provocărilor te-ar aduce într-o permanentă zona de confort. Pe scurt, începi să-ți ieși din mana, așa cum se spune!

Te vei adapta mai ușor pe viitor, în fața unor situații și probleme neprevăzute

Schimbarea frecventa a locului de munca iți dezvolta capacitatea de a te adapta rapid la noi situații si medii. Aceasta abilitate este extrem de valoroasa într-un peisaj economic si tehnologic in continua schimbare.

Fiecare companie are propria sa cultura organizațională. Prin schimbarea joburilor, ai posibilitatea de a experimenta si de a te adapta la diverse stiluri de management si medii de lucru, devenind astfel un angajat mai flexibil si mai experimentat.

Articolul precedentPensia pe care o va încasa un român cu o vechime de 40 de ani de muncă. Ce se va întâmpla de la 1 septembrie 2024
Articolul următorCampania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare s-a încheiat