Conform tendințelor pentru perioada iunie – august exprimate în sondajul realizat de INS în rândul managerilor, rezultă pentru industria prelucrătoare o așteptare a creșterii volumului porducției (sold conjuntural +9%)

”Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendinţă de creştere (sold conjunctural +40%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, cât şi pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, se va înregistra scădere moderată (solduri conjuncturale -12%, respectiv -9%)”, se arată în comunicat.

Tot în acest sondaj, privind anticipările pentru următoarele trei luni, directorii estimează o păstrare a numărului de salariați în industria prelucrătoare (sold conjunctural +2%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

În activitatea de construcţii, managerii estimează, pentru următoarele trei luni, o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +23%). Managerii estimează un avans moderat al numărului de salariaţi (sold conjunctural +8%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +14%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii aşteaptă, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +19%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +23%).

Totodată, angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%). Pentru următoarea perioadă, managerii estimează un avans al preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%).

 

 

Articolul precedentAvertisment șoc: Legea asociațiilor de proprietari va bloca administrarea a 1 milion de locuințe
Articolul următorNouă modificare la Cod fiscal: Eșalonarea la plata obligațiilor fiscale

Comments are closed.