Odată cu venirea caldurii, ne detașăm încet, încet de casă și ne axăm tot mai mult pe spațiul exterior. Așadar, mulți dintre noi luăm în considerare amenajarea acestuia, astfel încât să fie o plăcere să ne strangem prietenii și familia la un grătar sau să putem savura cafeaua de dimineață, odată cu răsăritul soarelui.
Unul dintre cele mai bune moduri prin care poți crea un spațiu practic și relaxant în curte sau grădină este amenajarea unei bucătării de vară. Procesul nu este unul ușor, dar dacă iei cateva aspecte în considerare încă de la început, îți vei ușura munca și vei avea mai multe șanse ca bucătăria ta să iasă așa cum ți-ai imaginat-o! Iată câteva sfaturi pentru amenajarea unei bucatarii în aer liber.
Stabilește în ce scop o vei folosi
Înainte de a începe amenajarea, decide scopul bucătăriei. Vrei să fie o zonă pentru gătit și servit mese în aer liber sau doar un loc de relaxare pentru petrecerea timpului cu familia și prietenii, dar care să-ți permită prepararea unei băuturi răcoritoare sau a unor snackuri? Acest lucru te va ajuta să alegi elementele de design și mobilierul potrivite.
Alege mobilierul potrivit
Odată ce ai decis în ce scop îți vei folosi bucătăria în aer liber, este momentul să o echipezi cu mobilierul potrivit. Poți opta pentru un set de masă și scaune, un bar cu scaune înalte sau poți crea un colț de relaxare cu canapele și fotolii confortabile, în cazul în care nu vei găti foarte des.
Dacă ești pasionat de arta culinară și îți place să încerci rețete noi atunci când îți inviți prietenii în vizită, vei avea nevoie de un blat de bucătărie special pentru gătit. De asemenea, asigură-te că mobilierul ales este ușor de curățat și rezistent la intemperii, și că îți va permite depozitarea tuturor celor necesare.
Instalează dispozitivele potrivite
Instalează aparatele potrivite pentru bucătărie. Cele mai comune dispozitive pentru o bucătărie în aer liber includ gratare de gradina, plite, cuptoare și frigidere. Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare este că aparatele electrocasnice alese sunt potrivite pentru uz în aer liber și că sunt realizate din materiale de înaltă calitate astfel încât să reziste pentru cât mai mult timp!
În ceea ce privește alegerea grătarului, trebuie să știi că ai mai multe opțiuni din care poți alege, cum ar fi grătarul pe gaz, un gratar electric profesional sau clasicele grătare pe cărbuni. Modelul ideal pentru tine va depinde de preferințele în ceea ce privește combustibilul și gustul pe care vrei ca preparatele sa le obtina.
Iluminează-ți bucătăria de vară
Alege lumini adecvate pentru bucătărie, astfel încât să o poți folosi și după lăsarea serii. Iluminarea poate fi atât practică, cât și decorativă. Instalează lămpi și aplice de exterior care să creeze o atmosferă plăcută și primitoare pentru când servești masa cu cei dragi.
Nu uita de spațiile de depozitare
La fel ca gătitul la interior, și atunci când gătești în aer liber vei avea nevoie de tot felul de accesorii și ustensile. Așadar, ca să le poți păstra și depozita în siguranță, ar trebui să iei în considerare și spațiile de depozitare.
Alege corpuri de mobilier cu dulapuri și sertare suficiente, care să te ajute să menții ordinea și o bună organizare în bucătărie ta de vară. Dacă vrei să-ți așezi condimentele la vedere, poți monta câteva rafturi deasupra blatului de gătit.
Adăugă elemente decorative
Odată ce bucătăria ta este echipată complet, poți să-ți îndrepți atenția și către aspectul estetic. Adaugă elemente decorative pentru a crea un spațiu mai plăcut și mai primitor, precum plante, flori sau decorațiuni cu lumânări. În cazul în care ai creat și o zonă de lounge, poți opta pentru o vatra de foc, astfel încât să vă puteți încălzi în serile mai răcoroase.
Amenajarea unei bucătării în aer liber poate fi o experiență plăcută și distractivă. Încearcă să-ți personalizezi bucătăria cu mobilier, aparate și decoruri potrivite pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă, dar să creezi în același timp și un loc practic în care să poți găti în voie orice preparat favorit!
Sursa: Realitatea Financiara