Peste 50.000 de români au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului până în prezent în titlurile de stat Tezaur.

 

Peste 50.000 de români au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului până în prezent în titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Programul Tezaur este un program de succes şi o dovadă clară care certifică acest lucru sunt cei peste 50.000 de români care au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului până în prezent. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finanţelor Publice oferă o alternativă sigură de economisire cu dobânzi şi maturităţi atractive pe care românii o pot accesa şi pe viitor”, precizează Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, într-un comunicat remis sâmbătă Agerpres.

Românii pot subscrie începând de luni, 7 octombrie 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, şi 3 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 7 – 31 octombrie 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului, în perioada 7 – 30 octombrie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 7-29 octombrie 2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

„A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere”, precizează MFP.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Acestea sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Potrivit Ministerului Finanţelor, emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

Articolul precedentBurgerul încă se vinde ca pâinea caldă în România
Articolul următorȘeful Consiliului Concurenței, anunț despre Monitorul preţurilor la alimente