Cât de real este scenariul unei pene de curent globale. Panica s-a creat și din cauza crizei energetice prin care trece Europa în acest moment. Specialiștii susțin însă că în cazul unui scenariu în care s-ar opri livrarea de gaze prin Ucraina, puțin probabil, Europa ar fi în continuare alimentată cu gaz natural prin Nord Stream 1. De la ce a pornit de fapt isteria fără precedent în Europa? Totul a pornit de la anunţul ministrului austriac al Apărării, care a recomandat oamenilor pregătirea pentru situaţii excepţionale și a lansat chiar și un ghid în acest sens, relatează Realitatea PLUS.

CE AR ÎNSEMNA O PANĂ URIAȘĂ DE CURENT

Ce ar presupune însă o imensă pană de curent, precum cea despre care se discută acum. Nu ar mai funcționa telefoanele, internetul în general, bancomatele, semafoarele, lifturile, benzinăriile și transportul în comun. Practic, tot ce necesită alimentare. Fără curent, la etajele superioare ale blocurilor nu ar mai ajunge apa.

Nu ar mai funcționa:

– telefoanele
– internetul
– bancomatele
– semafoarele
– benzinăriile
– transportul în comun

Sursa: Realitatea PLUS

DE UNDE A PORNIT ISTERIA „BLACKOUT”

De unde a pornit, însă, isteria? De la o postare făcută la începutul lunii octombrie, pe Instagram, de ministrul Apărării din Austria. Ministerului Apărării din Austria estsingura din această țară carvorbeștdespracest posibil blackout, relatează Realitatea PLUS.

„Este un risc realist și, în același timp, subestimat. Prin urmare, scopul nostru este să îmbunătățim rezistența republicii noastre în ansamblu. La un eveniment major de la Viena, am adus acest subiect în prim-plan pentru 2.500 de vizitatori”, a declarat Klaudia Tanner, ministrul austriac al Apărării, la începutul lunii octombrie 2021. (Sursa: Instagram)

VA FI SAU NU PANĂ DE CURENT?

Austria vrea să-și pregătească cetățenii pentru o astfel de criză, prin mesajul transmis de ministrul Apărării. Dar aceasta este  puțin probabilă acum, în ciuda situației dificile din punct de vedere energetic, pe care o înregistrează Europa acum. Chiar și într-o astfel de situație, sistemul energetic al României se deconectează automat de la cel european. Asta ar însemna că am funcționa pe cont propriu, bazându-ne pe producția internă, transmite Realitatea PLUS.

Austria rămâne singura țară care vorbește oficial despre acest posibil blackout. Ministrul Apărării de la Viena susține că „Întrebarea este „când” va avea loc, nu „dacă” va avea loc”.

Experții se așteaptă ca în următorii cinci ani să se întâmple un eveniment de acest tip.

Pana de curent ar putea fi produsă de o nouă epidemie, de un atac cybernetic sau de unul terrorist.

Deci da, riscul există, așa cum în orice moment există riscul unui cutremur, motiv pentru care trebuie să fim pregătiți. Dar acest lucru nu înseamnă că pana de curent se va întâmpla acum, potrivit Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentStarea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Restricțiile care rămân în vigoare
Articolul următorEconomist șef de bancă: „Suntem într-o zonă de incertitudine. Probabil că efectele negative în economie se vor extinde şi în 2022”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau