Bugetul Ministerului Sănătății (MS) va fi suplimentat cu 570 milioane de lei, dintre care 65 milioane lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea Remdesivir, medicament necesar pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, de Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului. 

„A fost suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă cu o suma de 570 de milioane lei. Este un proiect de hotărâre de guvern adoptat în şedinţa de Guvern de ieri. Practic, prin această suplimentare a bugetului Ministerului Sănătăţii cu o suma de 570 de milioane lei se asigură fondurile necesare pentru derularea activităţilor prioritare în cadrul programelor naţionale de sănătate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, potrivit realitatea.net

Potrivit lui Dancă, sumele suplimentare alocate MS provin din Fondul de rezervă al Guvernului şi vor fi utilizate inclusiv pentru asigurarea testării de laborator prin metoda PCR a persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dar și pentru activităţile de limitare a răspândirii infecţiei la nivelul direcţiilor de sănătate publică și continuarea vaccinării antigripale în cazul persoanelor aflate în categoriile de risc.

Banii ar putea fi utilizați, mai spune Dancă, şi pentru alte activităţi din cadrul programelor naţionale de sănătate, precum activităţile de transplant de organe, ţesuturi sau celule de origine umană. 

Reprezentantul guvernamental a precizat că, din această sumă, 65 de milioane de lei vor fi utilizaţi de MS pentru achiziţia medicamentului Remdesivir, folosit pentru tratarea pacienţilor infectați cu noul coronavirus. 

Totodată, Guvernul a aprobat un memorandum pentru redeschiderea unui apel de proiecte din fonduri europene pentru realizarea de unităţi mobile medicale la nivelul unor unităţi de sănătate publică, fiind alocată suma suplimentară de 62 milioane de euro. 

„Este un apel de proiecte în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Din acest buget suplimentar de 62 de milioane de euro, 32 de milioane de euro vor fi alocaţi către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar diferenţa de 30 de milioane de euro vor fi pentru realizarea de astfel de capacităţi medicale mobile la nivelul unor spitale de urgenţă judeţene din mai multe zone din ţară – aş menţiona în acest sens Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj, Mureş, Craiova, Constanţa, Bihor, Bacău şi Vrancea”, a afirmat Dancă, precizând că este vorba despre un program aflat în plină desfășurare.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentGuvernul a decis că firmele pot să-și plătească taxele până la Crăciun
Articolul următorComisia Europeană despre politicile de mediu ale României: superficiale, neclare și modeste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau