De asemenea, Fitch a confirmat calificativul pe termen scurt în valută la ”F3”.
Ratingurile Capitalei sunt menținute pe minus din cauza situației generale a României, pentru că Bucureșitul, pe profil de creditare individuală (SCP) este evaluat la „bbb plus”. Acest profil de creditare reflectă o combinaţie între evaluarea privind nivelul mediu redus al profilului de risc şi nivelul solid al datoriei, care duc la o evaluare a sustenabilităţii datoriei la „aa”. De asemenea, ratingurile oraşului nu sunt afectate de niciun risc asimetric sau de sprijinul extraordinar din partea guvernului central, apreciază agenţia de evaluare financiară, citată de Agerpres.
Bucureştiul, cu 2,105 milioane de locuitori, are un nivelul de bunăstare substanţial mai mare decât media naţională. În Bucureşti se află 11% din populaţia României iar oraşul contribuie cu peste 20% la PIB-ul naţional. PIB-ul per capita este de peste patru ori mai mare decât media naţională, estimează Fitch.
Veniturile din taxe şi impozite reprezintă majoritatea veniturilor operaţionale ale Bucureştiului (peste 99% în 2018). Pe baza statului său de capitală, Bucureştiul este mai puţin dependent de transferurile de la guvernul central.