Banca elenă Alpha Bank vinde un portofoliu de credite neperformante corporate din România, estimat la 360 milioane euro, către un consorțiu de investitori internaționali, incluzând Deutsche Bank, AnaCap Partners și APS.
”Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Deutsche Bank AG – Sucursala Londra, AnaCap Financial Europe SA SICAV-RAIF și APS Investments S à.r.l au preluat un portofoliu de creanţe și bunuri imobile deținut de Alpha Bank România SA și Alpha Bank AE – sucursala Londra. Deutsche Bank AG – Sucursala Londra face parte din Grupul Deutsche Bank (DB), care oferă o gamă largă de produse și servicii din sectorul investițiilor, serviciilor bancare societare și de retail, precum și gestionarea de active și patrimoniu. În România, Grupul DB îşi desfăşoară activitatea prin intermediul Deutsche Bank Aktiengesellschaft, Repräsentanz Bukarest şi DB Global Technology SRL”, arată un comunicat, postat pe pagina de internet a autorității de concurență.
AnaCap Financial Europe S.A. SICAV-RAIF a fost constituită în anul 2017 în vederea achiziționării unui număr de filiale directe și indirecte de la AnaCap Credit Opportunities II Limited şi AnaCap Credit Opportunities III Limited (inclusiv participațiile acestora în mai multe portofolii de credite).
APS Investments S.à.r.l este o societate din Grupul APS, înființat în anul 2004 în Republica Cehă și Slovacia cu scopul de a presta servicii în legătură cu creditele neperformante (creanțe) achiziționate.
Portofoliul achiziţionat este format din creanţe (împreună cu garanţiile ataşate) şi bunuri imobile. Alpha Bank România oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate, printr-o reţea de unităţi situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.
Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.
Comments are closed.