OTP Bank cumpără subsidiarele Societe Generale din Albania și Bulgaria

Société Générale a ajuns la un acord cu OTP Bank pentru vânzarea subsidiarelor din Albania și Bulgaria către grupul ungar, ca parte a strategiei francezilor de retragere de pe mai multe piețe.

Cele două părți speră să finalizeze tranzacția în trimestrul al patrulea. În primăvară, presa bulgară relata că Société Générale are în plan să se retragă de pe toate piețele bancare din Europa Centrală și de Est unde nu se numără printre cei mai puternici 3 jucători. Cele șase piețe din regiune unde Société Générale nu este printre cei mai importanți jucători și de pe care grupul francez dorește să se retragă sunt Bulgaria, Macedonia, Moldova, Serbia, Muntenegru și Albania, potrivit Profit.ro.

Pe piața bancară din România, BRD – Groupe Société Générale, controlată de grupul francez cu un pachet de 60% din acțiuni, este al treilea jucător în funcție de active, astfel că o retragere este puțin probabilă.

În octombrie anul trecut, CEO-ul OTP a anunțat că are în plan să cumpere minimum 5 bănci din regiune până în 2019. Prin aceste achiziții, OTP Bank vrea să profite de procesul actual de consolidare în sectorul bancar european, întărindu-și poziția. Astfel, banca țintește ca procentul de venituri generate în afara Ungariei să ajungă la 70%, de la aproximativ 45% în prezent.  În contextul planului de expanisune menționat, grupul ungar a ajuns, în vara anului trecut, la un acord pentru preluarea Băncii Românești de la National Bank of Greece. Tranzacția prin care OTP Bank România urma să preia Banca Românească de la NBG a fost respinsă, însă, de Banca Națională a României, decizie anunțată în premieră de Profit.ro. A fost pentru prima dată când BNR se opune unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței

Articolul precedentCapcanele informărilor ANAF
Articolul următorAlpha Bank vinde un portofoliu de credite neperformante de 360 milioane euro

Comments are closed.